Meer over hoe AutoUncle auto's waardeerd

AutoUncles waardeeringen zijn gebaseerd på statestieken in plaats van deskundige beoordeling, in fiete is de logica best eenvoudig. Het gaat erover om informatie te verzamelen over marktprijzen van de huidige markt.

Zie korte video waar AutoUncle uitlegt hoe ze occassion's waarderen.

Het proces bestaat uit drie stappen:

  1. Scanning: De autos advertentie word gescanned voor essentiele informatie
  2. Validering: Fouten en tekortkomingen worden gecorrigeerd
  3. Beregning: De autos prijs word berekend in verhouding met alle vergelijkbare auto's te koop.

1. Scanning

De advertentietekst word gescand voor informatie over het bouwjaar, kilometerstand en accessoires. Aircondition kan op veel verschillende manieren geschreven worden (A/C, aircon., airc, aircondition enz.) hier houd de scanning nartuurlijk rekening mee. Op die manier weten we zeker, dat alle belangerijke informatie, die essentieël zijn voor de prijs, mee worden komen.

2. Bevestiging

Bij de bevestiging word er naar gekeken of alle informatie realistisch is. Bijvoorbeeld of de kilometerstand overeens gaat met het bouwjaar. Tegelijkertijd voegen wij belangerijke missende informatie in - bijv. de auto's PK, die belangerijk kunnen zijn voor de prijs.

3. Berekening:

De laatste stap is de berekening. Dit doen wij door alle auto's statistisch te vegelijken met vergelijkbare auto's te koop, op alles van prijs, bouwjaar, kilometerstand tot perkeringscensor. In totaal worden de auto's vergelijkt tot op 100 verschillende parameters.

Maar hoe word het berekend wat de verschillende parameters zoals bouwjaar, kilometerstand en accessoires waard zijn?

In het princippe doet onze algortime het zelfde als u self doet, wanneer u achter het scherm zit en verschilende auto's vergelijkt op prijs, kilometerstand, accessoires enz. - hier gebeurt het alleen statistisch en automatisch.

Het is het mekkelijkste om een voorbeeld te geven.

Stelt u voor dat er 20 auto's die helemaal het zelfde zijn - met uitzondering van drie dingen - prijs, km en of de auto aircondotion heeft of niet. Hieronder zijn 10 auto's met aircondition (de blauwe) en 10 de dat niet hebben (de rode). Op het diagram zien wij twee dingen: Ten eerste is er een correlatie tussen verkoopprijs en de kilometerstand. De meer kilometers de auto heeft gereden hoe lager de verkoopprijs. Ten tweede zien we dat auto's met aircondition (de blauwe) vaak een hogere verkoopprijs hebben dan auto's zonder aircondition (de rode). Het veschil tussen de blauwe en rode lijn, is de prijs, die de prijs voor aircondition is volgens de markt.

AutoUncles algoritme werkt dus precies zoals u eigen logica wanneer u model, kilometerstand, bouwjaar en accessoires vergelijkt, om te zien of het een goede prijs is of niet. Het grote verschil is, dat AutoUncle dit kan doen met heel veel parameters op één keer. Stelt u zich voor da u duizenden auto's zou moeten vergelijken met meer 100 verschillende parameters zoals automatsche transmissie, diezel, motorgrote, PK, lerenstoelen en veel meer.

AutoScore algoritme doet alleen wat u probeert te doen - namelijk een overzicht krijgen van de prijzen op de markt.