Veelgestelde vragen

Waarom heeft AutoUncle een prijswaardering?

De informatie over de prijswaardering van de auto komt zowel kopers als verkopers ten goede en maakt de markt transparanter:

 • Als u een koper bent, helpt dit u ervoor te zorgen dat de verkoper zijn auto voor een redelijke prijs heeft genoteerd.
 • Als u een verkoper bent, kunt u deze informatie gebruiken om uw auto eerlijk te prijzen en sneller te verkopen.

Hoe worden de prijswaarderingen van AutoUncle berekend?

De prijswaardering voor elke auto wordt gevonden door de auto en zijn prijs statistisch te vergelijken met vergelijkbare auto's in de huidige markt. AutoUncle werkt hun taxaties regelmatig bij om ervoor te zorgen dat de prijswaarderingen zo accuraat en actueel mogelijk zijn.

De prijswaarderingen zijn gebaseerd op vergelijkbare auto's die te koop staan en houden rekening met meer dan 100 potentiële factoren.

Lijst van belangrijke factoren die AutoUncle gebruikt voor het berekenen van de prijswaardering:

 • Merk / Merk
 • Model
 • Jaar
 • Mijlstand / kilometerstand / kilometerstand
 • Uitrustingsvariant / afwerkingsniveau
 • Motorinhoud
 • Brandstof type
 • Horsepower
 • Carrosserietype en deuren
 • Type versnellingsbak
 • Extra opties zoals airco, xenon verlichting etc.
Lees hier meer

Als een auto niet op prijs wordt gesteld, wat betekent dat dan?

AutoUncle kan alleen auto's waarderen waar de informatie zoals bouwjaar, kilometerstand, brandstof, motor en accessoires te vinden zijn. Wij waarderen geen auto's die als leasing- of fincieringsdeals geadverteerd worden en welke nog niet op kenteken staan. Sommige zeldzame auto's kunnen wij ook niet waarderen, omdat er te weinig van zijn om mee te vergelijken.

Waarom geeft AutoUncle auto's een lage beoordeling?

De marktprijs van AutoUncle is een uitdrukking van wat de vraagprijs van de auto zou moeten zijn in vergelijking met vergelijkbare auto's die op de huidige markt te koop zijn, gezien de gegevens die beschikbaar zijn in de online lijst. Als een auto een lage rating heeft, betekent dit dat er andere vergelijkbare auto's op de markt zijn met een betere prijs.

AutoUncle's waardering - Kan ik dit voor mijn auto krijgen bij een autobedrijf?

Nee! AutoUncle's waardering is een uitdrukking van wat een auto, in vergelijking met auto's zoals deze, zou mogen kosten op de huidige markt.

Wanneer u uw auto verkoopt of inruilt bij een autobedrijf dan kunt u niet de prijs verwachten die overeen komt met AutoUncle's waardering. De waarderingen zijn berekent op basis van de verkoopprijs.

Vergeet niet dat de handelaar garantie moet stellen, de auto klaar maken voor verkoop en geld moet verdienen op de verkoop van de auto.

Kan de waardering verkeerd zijn?

De taxatie kan minder nauwkeurig zijn in gevallen waarin het aantal vergelijkbare auto's op de markt laag is. Bovendien, als er een verkeerde uitrustingsvariant, jaartal of iets dergelijks in de listing staat, kan de prijswaardering onnauwkeurig zijn. Daarom is het altijd een goed idee om de gegevens in de listing dubbel te controleren met de dealer of de verkoper van de auto.

Denk je dat de taxatie van AutoUncle verkeerd is voor een bepaalde auto?

Stuur een mail naar support@autouncle.com en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Over AutoUncle

AutoUncle scant en taxeert dagelijks meer dan 10 miljoen occasions in 12 Europese landen om actuele marktconforme prijswaarderingen te bieden, die dagelijks miljoenen consumenten en professionals helpen om betere beslissingen te nemen bij het kopen en verkopen van auto's.