FAQ over AutoUncle

Wat betekend het wanneer AutoUncle "Auto waardering" schrijft?

Auto waardering is een uitdrukking van wat de auto in vergelijking met andere vergelijkbare auto's zoals deze zou mogen kosten.

AutoUncle's waardering - Kan ik dit voor mijn auto krijgen bij een autobedrijf?

Nee! AutoUncle's waardering is een uitdrukking van wat een auto, in vergelijking met auto's zoals deze, zou mogen kosten op de huidige markt.

Wanneer u uw auto verkoopt of inruilt bij een autobedrijf dan kunt u niet de prijs verwachten die overeen komt met AutoUncle's waardering. De waarderingen zijn berekent op basis van de verkoopprijs.

Vergeet niet dat de handelaar garantie moet stellen, de auto klaar maken voor verkoop en geld moet verdienen op de verkoop van de auto.

Hoe berekt AutoUncle de waardering van een auto?

AutoUncle gebruikt het algoritme AutoScore welke de informatie van elke advertentie scant om alle informatie van de auto te verkrijgen zoals bijv. bouwjaar, kilometerstand, brandstof, motor en accessoires. Op basis van deze informatie berekent AutoScore, wat de zou mogen zijn in vegelijking met andere auto's zoals deze op de markt.

Lees meer hier

Ik heb een auto gevonden die niet gewaardeerd is. Wat betekent dit?

AutoUncle kan alleen auto's waarderen waar de informatie zoals bouwjaar, kilometerstand, brandstof, motor en accessoires te vinden zijn. Wij waarderen geen auto's die als leasing- of fincieringsdeals geadverteerd worden en welke nog niet op kenteken staan. Sommige zeldzame auto's kunnen wij ook niet waarderen, omdat er te weinig van zijn om mee te vergelijken.

Hoe precies is de waardering van AutoUncle?

AutoUncles waardering van de prijs is precies, maar alles ligt aan de kwaliteit van de informatie die in de advertentietekst te vinden is. Dit betekent wanneer een advertentietekst veel essentiële informatie mist of de informatie is verkeerd dan kan de waardering incorrect zijn.

Houd de waardering er rekening mee of de auto particulier of via een autobedrijf verkocht wordt?

Autouncles waardering is gebaseerd op statistieken over de auto's die binnen de laatste maanden verkocht zijn. Kijkt u naar oudere auto's dan worden deze vaak particulier verkocht, waar het met nieuwere auto's is het juist andersom. Dit betekent dat het waarderingsniveau voor oudere auto's in grotere maten de prijsstelling weerspiegelt van particuliere verkopers, terwijl de prijs van nieuwere auto's vast gesteld worden door autobedrijven. Dus op die manier houden we er rekering mee of een auto particulier of via een autobedrijf verkocht word.

Dat betekent dat de auto de zelfde waardering krijgt als deze door een particulier verkocht word of als een autobedrijf. De reden hiervan is dat het niet altijd zeker is of de prijs hoger is bij een autobedrijf dan bij een particulier. Onze analyses tonen dat een autobedrijf vaak een betere prijs hebben dan een particulier. Tegelijkertijd speelt het ook een rol dat een auto die klaar gemaakt is door een autobedrijf meer waard is. Als koper moet u ook in gedachte houden dat het autobedrijf vaak nog garantie aanbied op de auto.

Hoe zet ik mijn auto te koop op AutoUncle?

Wilt u uw auto verkopen als particulier? Dan kunt u dat, hier gratis doen! U kunt onze gratis prijswaardering gebruiken om er zekeren van te zijn dat u uw auto te koop zet voor de juiste prijs.

Waarom kan ik de auto die ik te koop heb staan niet terug vinden op AutoUncle?

Hier kunnen 3 redenen voor zijn. U hebt uw auto te koop hebben gezet, in de afgelopen 24 uur en daarom hebben wij de advertentie nog niet gevonden. Een andere reden kan zijn dat uw advertentie belangrijke informatie mist (zoals prijs, km, bouwjaar enz.) waardoor de advertentie niet door AutoUncle's kwaliteitscontrole komt. Controleer daarom of u de juiste informatie heeft opgegeven. Als laatst kan het zijn dat uw auto een bedrijfswagen is of te koop staat zonder BTW. AutoUncle omvat alleen personenauto's en auto's inclusief BTW.

Hoe lang duurt het voordat mijn auto op AutoUncle staat?

Normaal duurt het 24-48 uur voordat de advertentie te vinden is op onze site.