FAQ over AutoUncle

Wat betekend het wanneer AutoUncle “De prijs hoord te zijn” schrijft?

Wat de prijs hoord te zijn is een uitdrukking van, wat de auto, in vergelijking met auto's zoals deze, zou moeten kosten.

AutoUncles waardering - kan ik dit krijgen voor mijn auto bij een handelaar?

Nee. AutoUncles marktwaardering is een uitdrukking van, wat een auto, in vergelijking met auto's zoals deze, zou moeten kosten op de huidige markt.

Wanneer u uw auto verkoopt of inruilt bij een handelaar, kunt u niet de prijs verwachten die overeen komt met AutoUncles marktwaardering. Marktwaarderingen zijn berekent op basis van de verkoopprijs.

Vergeet niet dat de handelaar garantie moet stellen, de auto klaar maken voor verkoop en geld moet verdienen op de verkoop van de auto.

Hoe berekt AutoUncle, wat een auto hoord te kosten?

AutoUncle gebruikt de algoritme AutoScore, die de advertentie informatie scanned voor informatie over bijv. bouwjaar, kilometerstand, motorgrote en accessoires. Op basis van deze informatie berekent AutoScore, wat de auto's prijs hoord te zijn in vegelijking met auto's zoals deze op de markt.

Lees meer hier

Ik heb een auto gevonden, die niet gewaardeerd is - wat betekd dit?

AutoUncle kan alleen auto's waarderen waar de informatie over bouwjaar, kilometerstand, carrosserie, motorgrote, transmissie en accessoires te vinden zijn. Wij waarderen ook geen auto's die als leasing- of fincieringsdeals of zonder registratie. Sommige zeldzame auto's kunnen wij ook niet waarderen, wanneer er te weinig auto's hiervan zijn.

Hoe precies is de waardering van AutoUncle?

AutoUncles waardering van de prijs is precies, maar het ligt aan de kwaliteit van de informatie die in de advertentietekst te vinden is. Dit betekend wanneer een advertentietekst veel essentiële informatie mist og de informatie verkeerd is, kan de waardering scheef worden.

Houd de waardering rekening mee of de auto verkocht word privé of via een handelaar?

Autouncles waardering is gebaseerd op statistieken over de auto's die binnen de laatste maanden verkocht zijn. Kijkt u naar oudere auto's worden deze vaak privé verkocht, waar het met nieuwere auto's het juist andersom is. Dit betekend dat het waarderingsniveau voor oudere auto's in grotere maten de prijsstelling weerspiegelt van particulieren verkopers, terwijl de prijs op nieuwere auto's vast gesteld word door handelaren. Dus op die manier word er rekering mee gehouden of de auto privé word verkocht of door een handelaar.

Dat betekend dat de auto de zelfde waardering krijgt als die door een particulier verkocht word zowel als door een handelaar. De oorzaak hiervan is dat het niet altijd zeker is dat de prijs hoger is bij een handelaar dan bij een particulier. Onze analyses tonen dat een handelaar vaak een betere prijs geeft dan een particulier. Tegelijkertijd speelt het een rol dat een auto die klaar gemaakt is door een handelaar meer waard is. Als koper moet u natuurlijk zich bewust van maken dat de handelaar een garantie stelt.

Hoe zet ik mijn auto te koop op AutoUncle?

Wilt u uw auto verkopen als particulierØ, kunt u dat hier gratis doen. U kunt met dit met voordeel gebruiken onze gratis prijswaardering om te zekeren dat u uw auto te koop zet voor met juiste prijs.

Waarom kan ik de auto die ik te koop heb staan, niet vinden op AutoUncle?

Er kan hier 3 redenen voor zijn. U kunt uw auto te koop hebben gezet, binnen de laatste 24 uur en daarom hebben wij de advertentie nog niet gevonden. Alternatied kan het zijn dat er essentiële informatie mist in de advertentie (zoals prijs, km, bouwjaar enz.)dit betekend dat de advertentie niet door AutoUncles kwaliteitscontrole komt. Controleer daarom of u de juiste informatie heeft opgegeven. Als laatst kan het zijn dat uw auto een busje is of te koop staat zonder belasting. AutoUncle omvat alleen persoonauto's en auto's met belasting.

Hoe lang duurt het voordat mijn auto op AutoUncle staat?

Normaal duurt het 24-48 uur voordat de advertenite te vinden is op onze site.